Buitengewone zorgboerderij

Hoeve Megusta biedt een zinvolle dagbesteding​ aan, aan mensen met een fysieke of mentale beperking - onze buitengewone medewerkers !

Zij voederen dagelijks mee de dieren op de boerderij, verzorgen mee de dierenaccommodatie en onderhouden mee de boomgaard, groente- en kruidentuin.  Soms voeren zij ook kleinere onderhoudsklussen uit of gaan ze samen materialen inkopen.  Dit alles gebeurt onder begeleiding en op maat van de mogelijkheden en kwaliteiten van onze buitengewone medewerkers.

Onze accommodatie is volledig aangepast voor rolstoelgebruikers, slechtzienden en slechthorenden en beschikt over het toegankelijkheidslabel A+ van Toerisme Vlaanderen.  Niet alleen ons vakantieverblijf is volledig aangepast aan alle "buitengewone" bezoekers, ook de buitenaccommodatie is volledig toegankelijk.

Zo kunnen ook mensen met een mentale of fysieke beperking actief deelnemen aan de activiteiten op de boerderij.  We hebben:

- toegankelijke stallen

- een kippenhok op hoogte, zodat ook rolstoelgebruikers eitjes kunnen gaan rapen

- groentebakken op hoogte om mee te tuinieren

- een rolstoeltoegankelijk pad doorheen de weiden, tot aan de boomgaard/kippenren en groente- en kruidentuin

- aangepaste borden om structuur te geven bij de verzorging van onze dieren

- een rolstoelfiets en driewielfietsen voor volwassenen

- een opstapplatform voor aangepast paardrijden

- een rolstoeltoegankelijk duivenhok

Zinvolle dagbesteding wordt aangeboden per halve dag (dagdeel).  De prijs per dagdeel is afhankelijk van de vereiste ondersteuningsnood.

Sinds januari 2017 kunnen personen die over een persoonsvolgend budget beschikken dit ook gebruiken voor dagbesteding op onze boerderij.

Vraag meer info bij boer John 0495/ 10 50 85!

 

Meer info over onze accommodatie en toegankelijkheid vindt u ook via volgende link http://toevla.vlaanderen.be/publiek/nl/register/detail/5019

Wilt u ons steunen?  Giften zijn welkom op Megusta, buitengewoon anders VZW  rekeningnummer BE22 0688 9972 5547

onze rolstoelfiets
verzorging van de dieren gestructureerd weergegeven
opstapplatform voor aangepast paardrijden
rolstoeltoegankelijk duivenhok