Hoeve Megusta

Dé zorgboerderij voor een zorgeloze tijd. Waar de mogelijkheden eindeloos en drempelloos zijn.

Op vakantie gaan, even ontspannen, nieuwe ervaringen opdoen… we doen het allemaal graag.

Voor gezinnen met een kind met een beperking is dit helaas niet zo evident: ontoegankelijke accommodaties en het gebrek aan hulpmiddelen voor de dagelijkse verzorging bemoeilijken een zorgeloze vakantie.

In september 2021 namen wij Hoeve Megusta over, een zorgboerderij mét vakantielogies, helemaal ingericht voor mensen met een beperking. Aangepaste vakantiewoningen, hulpmiddelen, een toegankelijk volledig omheind terrein en knuffelbare dieren.

Onze hoeve is volledig aangepast en beschikt over het toegankelijkheidslabel A+ van Toerisme Vlaanderen. Niet alleen het vakantieverblijf maar ook de stallen, het kippenhok, een deel van de moestuin en het pad langs de weiden zijn rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Er zijn 2 verblijven te huur. Elke verblijf heeft 2 slaapkamers voor 2 personen. Per verblijf zijn er minstens 2 elektrische hoog-laagbedden, een leefruimte met bedbank, een aangepaste badkamer en aangepast keukenblok. Vakantiegangers hebben de mogelijkheid om mee de dieren te verzorgen en te knuffelen wat ook therapeutisch kan werken en zorgbehoevenden kunnen op bepaalde dagen meedraaien op onze hoeve.

Rolstoeltoegankelijk

Onze boerderij is geschikt voor rolstoelgebruikers. Er zijn rolstoelpaden langs de weides, aangepast sanitair en rolstoelvriendelijke vakantiestudio’s. Op 22 mei 2022 werd onze nieuwe rolstoeltoegankelijke speeltuin geopend.

Dieren knuffelen

Onze dieren worden getraind om graag geknuffeld en geaaid te worden en trucjes te laten zien.

Zorgeloos genieten

Geniet van een zorgeloze en drempelloze vakantie dankzij onze hulpmiddelen en voorzieningen.

May Australische herder

Ik ben de zotste van de dierenbende. Ik doe niets liever dan met de kinderen rondhollen en achter de go-carts aanlopen. Maar waarom mag ik niet bij de konijnen?

Elsa °06/05/2021 Groot Rex

Ik lijk hard op mijn broer, maar omdat wij zo leuk zijn om naar te kijken, merk je vast al snel enkele verschillen. Je hoeft bovendien niet enkel naar ons te kijken, wij hebben een bijzonder zachte vacht, voel maar! Met veel verdriet moesten wij op 24 januari 2022 afscheid nemen van ons lieve konijntje Elsa 😢 Ze was al een tijdje ziek, we zijn verschillende keren naar de dierenarts geweest maar ze werd helaas niet beter.

Gabriël °07/05/2021 Dwerggeit

Mijn broertje Gijs en ik zijn precies twee dezelfde maar wie goed kijkt die ziet het verschil. Op mijn zij heb ik een witte vlek.

Leer al onze dieren kennen!

Activiteiten voor Jong & Oud

Ontdek wat er te beleven valt in en rondom het boerderijleven!

 • Verjaardagsfeestjes

  Geef je verjaardagsfeestje bij ons op de boerderij en maak er een onvergetelijke dag van. Meer lezen

 • Op Boerderijbezoek

  Kom met de klas, voorziening of groep op bezoek op onze prachtige boerderij. Geniet van het plattelandsleven en leer de diertjes verzorgen en aaien. Meer lezen

 • Nieuws & Activiteiten

  Van tijd tot tijd organiseren wij activiteiten. Blijf op de hoogte van alle nieuwe veranderingen en nieuwtjes. Op deze pagina vind je alles!Meer lezen

 • Ons Paardenpension

  Zoek je een mooie en rustige plek om je paard te stallen? Op onze boerderij hebben wij nog enkele pensionplaatsen vrij. Ook voor kortere periodes (bij vakantie, ziekte,…) kan je jouw paard bij ons stallen. Meer lezen

Er is nog veel meer mogelijk op onze boerderij, vragen staat vrij.

Bekijk de weersvoorspelling