Onze droom ...

Ons verhaal begint met onze eigen kleine dierentuin, twee pony’s, een hond, een kat, enkele konijnen en de aankoop van een weiland waardoor we met volle teugen genoten van onze dieren, de rust en het mooie dat de natuur ons geeft.  We stelden vast dat ook familie en vrienden intens genoten als ze een dagje in de natuur vertoefden en dat het innerlijke rust en welzijn bracht.

Met een grote liefde voor onze medemens, de natuur en het buitenleven vatten we als gezin de plannen op om van een boerderij “op rust” terug een actief landbouwbedrijf te maken waar men de natuur opnieuw kan ontdekken en het gezonde ervan kan proeven in de aangeboden (vergeten) hoeveproducten.

Een duurzaam landbouwbedrijf met respect voor de natuur en een optimaal gebruik van haar (energie)bronnen.  Een terugkeer naar de natuur met educatieve programma’s om ook kinderen terug dichter bij de natuur te brengen.

We wilden ons niet beperken tot een actief landbouwbedrijf dat zich als boerderij tot een ideale leeromgeving leent, maar wilden verder gaan en onze plek onder de zon ook aanbieden aan mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij. Bekommerd om het welzijn van mensen/kinderen met beperkingen en kansarmen besloten we zeker ook het facet “zorg” aan onze doelstellingen toe te voegen.  De boerderij wordt dan ook aangepast zodat ze ook toegankelijk is voor buitengewone mensen/kinderen met een mentale of fysische beperking.

Kortom we wilden een boerderij met ook een maatschappelijk doel waar mensen elkaar (opnieuw) kunnen ontmoeten, gezellig kunnen samenzijn en kunnen genieten van de warmte van de dieren, van elkaar en van het gezonde van de natuur.

Een plek waar kinderen spelend de natuur kunnen ontdekken en leren zorg dragen voor de dieren en voor elkaar, … en ’s avonds beseffen dat ze hun Ipad, Ipod, computer of GSM niet gemist hebben.

En dit niet alleen in de vorm van een kort bezoek, maar ook onder de vorm van hoevetoerisme.

We doopten onze hoeve “ Hoeve Megusta”.  “Me Gusta” in het Spaans betekent “het bevalt mij, ik hou ervan” en dat wensen wij bovenal een plek waar men kan onthaasten, innerlijke rust vindt en ten volle geniet.

Buitengewone groetjes,

Boer John, Ingrid & Inne