Vakantieboerderij

Op vakantie gaan, even ontspannen, nieuwe ervaringen opdoen… we doen het allemaal graag.
Voor gezinnen met een kind met een beperking is dit helaas niet zo evident: ontoegankelijke accommodaties en het gebrek aan hulpmiddelen voor de dagelijkse verzorging bemoeilijken een zorgeloze vakantie. Ook voor ons werd op vakantie gaan steeds moeilijker met Elinora.

Elinora heeft een zware motorische beperking maar geniet net zoals onze andere kinderen van diertjes aaien en verzorgen en spelen in de speeltuin.


Sinds september 2021 zijn wij de nieuwe eigenaars van Hoeve Megusta, een kinderboerderij mét vakantielogies, helemaal ingericht voor mensen met een beperking. Aangepaste vakantiewoningen, een toegankelijk terrein en knuffelbare dieren.

Onze hoeve is volledig aangepast en beschikt over het toegankelijkheidslabel A+ van Toerisme Vlaanderen.
Niet alleen het vakantieverblijf maar ook de stallen, het kippenhok, een deel van de moestuin en het pad langs de weiden zijn rolstoeltoegankelijk gemaakt.
Er zijn 2 vakantiestudio’s te huur. Elke studio heeft 2 slaapkamers voor 2 personen. Per studio zijn er minstens 2 elektrische hoog-laagbedden, een leefruimte met bedbank, een aangepaste badkamer en aangepast keukenblok. 

Kampeerders zijn welkom op onze kampeerweide.

Meer info over onze accommodatie en toegankelijkheid vindt u ook via volgende link: 

http://toevla.vlaanderen.be/publiek/nl/register/detail/5019

Vakantiegangers hebben de mogelijkheid om mee de dieren te verzorgen en te knuffelen wat ook therapeutisch kan werken en zorgbehoevenden kunnen op bepaalde dagen meedraaien op onze hoeve.
Kinderverjaardagsfeestjes, schooluitstappen en andere groepsbezoeken kunnen georganiseerd worden.

In de omgeving kan men uitgebreid gaan wandelen of fietsen langsheen de fietsknooppunten door de mooie natuur rondom de hoeve.

We kijken er alvast naar uit om jullie als onze gasten te mogen ontvangen.