Hoeve Megusta

Buitengewone boerderij met logies

Wetschot 58
2340 Vlimmeren
0488 22 78 39

Huishoudelijk reglement

Parking

Voor de boerderij is een parking voorzien. Auto’s zijn niet toegelaten op het erf. Indien dit toch vereist is voor het laden en lossen van materialen kan dit in samenspraak met de eigenaars geregeld worden.

Roken

Er geldt een algeheel rookverbod binnen de omheining van onze hoeve. U kan roken op de parking. Er is een asbak voorzien, gelieve de peuken niet op de parking of het grasveld achter te laten.

Medebewoners

Hoeve Megusta is een boerderij waar iedereen welkom is. Mensen met meer of minder beperkingen verblijven er met wederzijds respect voor elkaar. Ook met onze dieren dient zorgzaam omgegaan te worden. Zo niet kunnen wij de toegang tot de dierenverblijven weigeren. De dierenverblijven, weiden, boomgaard, moestuin en serre mogen nooit zonder begeleiding of toestemming van de eigenaars betreden worden. Om dicht bij de dieren zoals paarden en geiten te kunnen komen is gesloten schoeisel verplicht. Het is verboden om op eigen initiatief de dieren te voederen. Er zal een mogelijkheid voorzien worden om samen met de eigenaars of begeleiders de dieren te kunnen bezoeken, knuffelen en eten te geven. Honden zijn toegelaten maar moeten aangelijnd zijn.

De gebouwen

Het bouwen en inrichten van de verblijven heeft heel wat tijd en energie gekost. Draag er zorg voor zodat zoveel mogelijk mensen er zo lang mogelijk op een kwalitatieve manier van kunnen genieten. Er mag niets aan de muren, plafond, deuren, vensters, … bevestigd worden met plakband, nagels, spijkers of nietjes.

Het meubilair dient om binnenshuis te gebruiken. Voor buiten staan er brouwerstafels, banken en stoelen ter beschikking. Bij aankomst ontvangt u de sleutel van uw verblijf. Bij verlies zal de kost voor het vervangen van de sleutel aangerekend worden.

Kampvuur

Mits toestemming van de eigenaars kan een kampvuur gemaakt worden op de daarvoor voorziene kampvuurplaats.

Materialen

Er dient zorgzaam omgesprongen te worden met onze materialen. Speeltoestellen zijn op eigen risico te gebruiken en steeds onder toezicht van een volwassene. Gelieve het maximum gewicht van 120 kg voor de nestschommel niet te overschrijden. Na gebruik van het speelgoed moet alles opgeruimd en op z’n oorspronkelijke plaats teruggezet worden. Motorisch gestuurde werktuigen of machines zoals tractor, bobcat, grasmaaier, … mogen niet zonder toestemming van de eigenaars gebruikt of bestegen worden.

Brandveiligheid

De gebouwen zijn voorzien van branddetectie en passende blusmiddelen. Bij misbruik van de brandhaspels, brandblusapparaten en rookdetectors wordt 50 euro aangerekend plus de kosten voor de herstelling en de eventuele aangerichte schade. Iedere doorgang en uitgang moet vrij blijven.

Nachtrust

Houd rekening met de verplichte nachtstilte tussen 22:00 uur en 08.00 uur. Zeker bij het gebruik van een geluidsinstallatie dient u rekening te houden met de andere gasten en dieren op het domein.

Onderhoud en eindschoonmaak

Houd de vertrekken en omgeving netjes zodat het voor iedereen aangenaam vertoeven is op de boerderij. Poetsgerief is ter plaatse.

Bij vertrek moet de studio in zijn oorspronkelijke staat worden achtergelaten, d.w.z.:

  • Vuilnisbakjes leegmaken

    Het beddengoed van de gebruikte bedden afhalen en achteraan op het bed leggen.

  • Kamers uitkeren

  • Koelkast en vaatwasser leegmaken

  • Servies, glazen en bestek proper in de kast opbergen.

Afval

Gelieve uw afval te sorteren.

Tot slot

Elke gast is mee verantwoordelijk voor het goede verloop van zijn verblijf op Hoeve Megusta. Het respecteren van dit reglement is niet alleen een hulp maar ook een onderdeel van het contract.

Wij danken u voor de medewerking en wensen u een aangenaam verblijf op en rond onze boerderij.
Hoeve Megusta Team

Download huisreglement.pdf