Nieuws & Activiteiten

Benieuwd wat er allemaal gebeurt en te beleven valt op onze boerderij ?

Joepie! Onze VZW Megusta Buitengewoon Anders werd erkend als jeugdvereniging 🥳🥳🥳
Wij stellen jullie graag ons nieuwe concept voor, georganiseerd vanuit de vzw.
En zoals je van ons gewend bent is ELK kind welkom, ongeacht extra zorgen 👩‍🦽🧑‍🦯Kan een afbeelding zijn van 5 mensen en de tekst 'VZW MEGUSTA BUITENGEWOON ANDERS Vzw Megusta Buitengewoon Anders organiseert Boerderijbelevingsdagen Elke laatste zaterdag van de maand 9u tot 12u Dieren voederen en aaien, paarden knuffelen en kleuren, spelen rolstoeltoegankelijke speeltuin,... Elke laatste zaterdag van de maand, uitgezonderd in juli en augustus. de Schrijf je in voor de laatste donderdag van de maand. 25€ voor een 5-beurtenkaart. Wij werken steeds inclusief élk kind is welkom, ongeacht extra zorgen. Hoeve Megusta, Wetschot 58, 2340 Vlimmeren www.hoevemegusta.be hoevemegusta@telenet.be UiT in Beerse'
 

BOERDERIJDAGEN
Tijdens de herfst- en kerstvakantie kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar, mét en zonder beperking, weer terecht op onze zorgboerderij tijdens de boerderijdagen.
Er is heel wat te beleven: dieren voederen, verzorgen en aaien, paard borstelen, naar de trucjes van de geiten kijken, gaan wandelen met de hond of paardjes, ...
Er is ook plaats genoeg om te spelen in de rolstoeltoegankelijke speeltuin of om met de go-carts, fietsen en steps rond te rijden.
Bij te koude of natte weersomstandigheden gaan we binnen spelletjes spelen of knutselen.
Onze boerderij is rolstoeltoegankelijk en onze visie is dan ook dat iedereen mag meedoen, ook kinderen die medische verzorging nodig hebben.
Concreet:
Op donderdag en vrijdag:
3 en 4 november
29 en 30 december
5 en 6 januari
Van 9 uur tot 16 uur
Deelnameprijs: 35 euro per dag
Wij zullen iets lekkers voorzien als middagmaaltijd.
Adres: Hoeve Megusta - Wetschot 58 - 2340 Vlimmeren
Inschrijven via: hoevemegusta@telenet.be

Boerderijdagen

Hou je van dieren en wil je ze heel graag van dichtbij zien, voelen en ruiken?

Kom dan naar onze boerderijdagen!

We geven alle dieren eten en ontdekken hoe ze verzorgd worden.

Daarna is er tijd om te spelen, te wandelen in het bos, paarden te borstelen of te knutselen (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Afsluiten doen we met lekkere pannenkoeken!

Voor wie:               

ALLE kinderen van 4 tot 12 jaar. Ook kinderen met een beperking of medische zorgen zijn welkom bij ons. De boerderij én de speeltuin zijn rolstoeltoegankelijk.

Wanneer:      17 september -  29 oktober - 12 november 

                       Telkens van 9u tot 13u

Waar:             Hoeve Megusta, Wetschot 58, 2340 Vlimmeren

Deelnameprijs:    15€ per dag

Inschrijven:          hoevemegusta@telenet.be

Gelieve bij inschrijving te vermelden of er extra zorgnoden zijn.


Woensdag = bezoekdag

In juli en augustus is de boerderij open van 14u tot 17u.

Kom naar de dieren kijken en spelen in onze speeltuin.
Je kan iets drinken of een ijsje eten en vanaf 16u zullen er ook frietjes te verkrijgen zijn.
Ons domein is volledig rolstoeltoegankelijk, zelfs de speeltoestellen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Er is aangepast sanitair en een verzorgingsruimte met grote verzorgingstafel.

ONZE OPENDEURDAG WAS EEN SUCCES!

We mochten meer dan 230 bezoekers verwelkomen. 

Ook de pers was aanwezig:
https://www.hln.be/beerse/kinderen-in-rolstoel-amuseren-zich-op-gloednieuwe-jeep-en-draaimolen-van-hoeve-megusta~a38bb8fab/

OPENDEURDAG 22 MEI

Maak kennis met onze boerderij tijdens onze opendeurdeurdag waarbij we onze nieuwe, rolstoeltoegankelijke speeltuin openen!

Op het programma:

14u Officiële opening van de speeltuin
15u Indyami project: sessie klankbeleving voor kinderen (met of zonder beperking)
17u Indyami project: sessie klankbeleving voor kinderen (met of zonder beperking)

Doorlopend: spelletjes spelen, konijnen aaien, bezoek van enkele bijzondere standjes, binnenkijken in onze aangepaste vakantieverblijven en demo HendriksCare: test enkele rolstoelen die ideaal zijn voor ruwer terrein.

Vrije toegang voor iedereen!
GRATIS IJSJE VOOR IEDERE BEZOEKER!
Frietjes en dranken aan kleine prijzenMegusta Carnaval

Kinderen tussen 4 en 12 jaar, mét en zonder beperking kunnen weer terecht op onze zorgboerderij tijdens Megusta Carnaval. De boerderij is rolstoeltoegankelijk en onze visie is dat iedereen mag meedoen, ook kinderen die medische verzorging nodig hebben. We vragen wel om de extra zorgen of aandachtspunten te vermelden bij inschrijving, zo kunnen we de beste zorg bieden op maat van elk kind en deze dag optimaal invullen.

Eerst gaan we de dieren voederen, verzorgen en aaien… Als middagmaal krijgen de kinderen pannenkoeken en chocolademelk of appelsiensap. We knutselen onze eigen muziekinstrumenten en maskers en organiseren een echt feest. Om 16 uur maken we een feestelijke optocht voor de ouders.

 

Kom verkleed of duik in onze verkleedkoffer en laat je schminken in de grappigste figuren.

Wanneer: Zaterdag 26 februari om 10 uur. (kinderen kunnen afgezet worden vanaf 9u30).
Waar: Hoeve Megusta, Wetschot 58, 2340 Vlimmeren
Wat kost het: 35 euro per kind (inclusief pannenkoeken en chocolademelk of appelsiensap).

 

Na de optocht is het carnavalsfeest afgelopen maar kunnen kinderen samen met hun ouders nog frieten met curryworst blijven eten aan de prijs van 5 euro per persoon.

Inschrijven ten laatste 20 februari voor zowel Megusta Carnaval als voor de frieten via hoevemegusta@telenet.be

We staan in de krant!

Lisa bezorgt kinderen met een beperking een unieke en aan hen aangepaste boerderijvakantie: “Idee ontstond omdat we door ons dochtertje zelf vaak nood hadden aan zo’n initiatief”

Lees het hele artikel op: HLN hoevemegusta


De 1ste Editie Pannenkoekenslag

We kregen al verschillende keren de vraag of men onze boerderij zomaar mag komen bezoeken. Dit kan op onze 1e pannenkoekenslag!

Wanneer: zondag 12 december tussen 13u30 en 17u00
Waar: Hoeve Megusta, Wetschot 58, 2340 Vlimmeren
Wat kost het: 7€/persoon voor 2 pannenkoeken, een warme drank (koffie, thee of chocomelk) + een bezoek aan de boerderij.
Wat met corona: Omdat we graag ieders lachend gezicht zien, beperken we ons tot 100 personen buiten en 50 personen binnen, zo mag je zonder masker en zonder Qr-code binnen. Op voorhand inschrijven is wel nodig. Geef het aantal personen door en het tijdstip waarop je je pannenkoeken wilt komen eten: de 1e groep kan aan tafel aanschuiven tussen 13u30 en 14u00, de 2de groep tussen 15u30 en 16u00. Tussen deze tijdstippen kom je binnen, je mag natuurlijk wel wat langer blijven zitten

Voor of na de pannenkoeken kan je dan alle diertjes gaan bekijken. We zorgen voor de nodige verluchting en elk gezin/groep krijgt zijn eigen tafel toegewezen.

Schrijf je in voor 6 december via hoevemegusta@telenet.be

De boerderijdagen

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar, mét en zonder beperking, weer terecht op onze zorgboerderij tijdens de boerderijdagen.

Op onze boerderij hebben we konijnen, geiten, eenden, pony's en minipaardjes, kippen, valkparkieten en een hond. Er valt dus heel wat te beleven: dieren voederen en knuffelen, pony's borstelen, naar de trucjes van de geiten kijken. Er is ook plaats genoeg om te spelen in de speeltuin, met de go-carts en steps rond te rijden, te wandelen of te knutselen.

Onze boerderij is rolstoeltoegankelijk en onze visie is dan ook dat iedereen mag meedoen, ook kinderen die medische verzorging nodig hebben. We vragen wel om de extra zorgen of aandachtspunten te vermelden bij inschrijving, of indien nodig, eerst even langs te komen voor een kennismakingsgesprek. Zo kunnen we de beste zorg bieden op maat van elk kind en onze boerderijdagen optimaal invullen.

Concreet:
Op maandag 27/12, woensdag 29/12, maandag 03/01 en woensdag 05/01 tussen 9 en 16 uur. (kindjes kunnen afgezet worden vanaf 8u30).
35 euro per dag.
Voorbewaking tussen 8 en 8u30 en nabewaking van 16u15 tot 18u aan 2 euro per begonnen half uur.
Kindjes brengen hun eigen eten, drinken en tussendoortjes mee.

Interesse? Stuur een mail naar hoevemegusta@telenet.be